суббота, 14 февраля 2015 г.

Шановні студенти групи 3-АТ, продовжуємо вивчати предмет

"Стандартизація, сертифікація, управління якістю"

Цели и принципы стандартизации - Стандартизация

Метою вивчення курсу «Стандартизація, управління  якістю, сертифікація» є формування у студентів системи знань з основ стандартизації, метрології та управління якістю.
     В сучасних умовах стандарт має статус ринкового стимулу. Стандарти на товари та документи (управлінські, товаросупроводжувальні,   технічні)  містять ті «правила гри» ,які повинні знати та виконувати спеціалісти внутрішньої та міжнародної торгівлі  для укладення взаємовигідних торгівельних угод. Тому формування правового світогляду щодо термінології, вимог до якості продукції (товарів),управління технологічними процесами, управління якістю товарів та їх сертифікації, оцінки конкурентноспроможності  має важливе значення при підготовці фахівців з товарознавства та комерційної діяльності.
     Предметом  вивчення курсу «Основи стандартизації та управління  якістю» є  державна система, нормативні документи щодо стандартизації, метрології та управління якістю товарів.
     Змістові модулі:
Основи стандартизації: еволюція розвитку стандартизації, види, принципи, методи та форми. Державна система  стандартизації, загальні положення та шляхи вдосконалення. Міжгалузеві системи. Міжнародна стандартизація.
Основи метрології: етапи розвитку, методи та способи вимірювань, основи теорії вимірювань. Забезпечення єдності вимірювань. державна метрологічна система України. Метрологічне забезпечення якості продукції. Кваліметрія.
Управління якістю: загальні поняття про управління якістю, контроль якості  системи якості та комплексні системи управління якістю. Міжнародні стандарти  ISO серії 9000,  сертифікація. Економічна  ефективність, правові основи стандартизації та управління якістю.
Після вивчення курсу ви повинні  ЗНАТИ: 

- повинні засвоїти діючі стандарти , навчитись правильно застосовувати   їх під час занять у майстернях , при курсовому проектуванні, при виконанні  машинобудівних креслень;                

- отримати основні відомості з метрології, про призначення, будову, правильний вибір контрольно-вимірювальних приладів та інструментів;

  ВМІТИ:- правильно експлуатувати універсальні засоби вимірювання та калібри;- вимірювати розміри і відхилення форм поверхні деталей машин мікрометром та індикаторною головкою;- вимірювати середній діаметр зовнішньої різьби мікрометром зі вставками.

Управління Головдержслужби в Одеській області - Міжнародна Організація зі Стандартизації

VI семестр Модуль 2
Змістовий модуль 3. «Менеджмент якості і елементи системи якості»
Тема 1. Загальні положення. Якість як об’єкт керування.
Тема 2. Самостійна робота №7 «Система управління якістю телекомунікаційних послуг. Управління процесами надання послуги» 
Тема 3. Еволюція якості та систем керування якістю.
Тема 4. Практична робота №7 «Статистичний контроль показників якості за допомогою інструментів»
Тема 5. Керування якістю продукції 
Тема 6.Розвиток систем керування якістю на території СНД
Тема 2. Самостійна робота №7 «Система управління якістю телекомунікаційних послуг. Управління процесами надання послуги»
Тема 3. Еволюція якості та систем керування якістю.
Тема 4. Практична робота №7 «Статистичний контроль показників якості за допомогою інструментів»
Тема 5. Керування якістю продукції
Тема 6.Розвиток систем керування якістю на території СНД
Тема 7. Практична робота №8 «Вивчення особливостей та термінології штрихового кодування »
Тема 8. Самостійна робота №8 «Міжнародний досвід розвитку систем керування якістю»
Тема 9. Контроль змістовного модуля 3.
Національна система стандартизації, метрології та сертифікації FULLHAUS
Змістовий модуль 4. «Системи менеджменту та сертифікація»
Тема 10. Створення систем менеджменту
Тема 11. Самостійна робота №9 «Міжнародна стандартизація систем             менеджменту»
Тема 12. Сертифікація систем менеджменту.
Тема 13. Практична робота №9 «Вивчення особливостей застосування національного знаку відповідності при сертифікації продукції у системі сертифікації УкрСЕПРО»
Тема 14. Економіка якості.
Тема 15.Самостійна робота №10 «Система загального керування якістю продукції»
Тема 16. Використання сучасних управлінських технологій для  поліпшення якості продукції та послуг.
Тема 17.Практична робота №10 «Оцінювання технічного рівня якості  виробів машинобудування»
Тема18. Практична робота №11 «Вивчення схем сертифікації різних типів виробництва»
Тема 19. Контроль змістовного модуля 4.



Критерії оцінювання 

Виконання практичної  роботи  - 5 балів
Виконання самостійної роботи - 5 балів
Виконання контрольної роботи - 10 балів
Конспект, усна відповідь - 5 балів
Додатковий бал - 5 балів


Комментариев нет:

Отправить комментарий